Officieel: Volkswagen T-Cross Concept is dakloze crossover

Volkswagen maakt moeilijke tijden door. Iedereen weet wel waarom natuurlijk. Op het salon van Genève stellen ze de T-Cross Concept voor. Een crossover zoals de Evoque. En net als de Evoque Cabrio gaat het dak er af bij de T-Cross.

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016_02

Hij lijkt er bombastisch uit te zien, de T-Cross Concept. Maar de T-Cross is slechts enkele fracties langer dan pakweg een VW Polo. Hij staat wel hoog op z’n poten. Dus ergens is hij wel een groot beest. Het interieur is typisch concept-like; enorm futuristisch. Volkswagen noemt het Active Info Display. Overal touchscreen-schermen zorgen voor alle informatie die je misschien ooit kan gebruiken. Het blijft een concept natuurlijk.

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016_03

Aandrijving gebeurt door een 1-liter driecilinder met 110 pk en 175 Nm koppel die op de wielen wordt geplaatst door de zeventraps DSG-automaat. Het verbruik ligt dan weer op 5 liter per 100 kilometer. Topsnelheid ligt op 188 km/u.

volkswagen-t-cross-breeze-concept-2016_01

De T-Cross zal er effectief gaan komen in de toekomst, zij het in een andere vorm. Maar wel als cabriolet, dat is zeker volgens Volkswagen. Daarnaast zet het ook vol in op andere suv’s en afgeleiden.