Autosalon Genève: Update voor Bentley Continental GT

 

Continental GT

Wie net begon te wennen aan de op walrus tanden geïnspireerde voorbumper van de nieuwe Bentley Contintental GT moeten we teleurstellen. Er is opnieuw een facelift en dit keer lijkt een sneeuwscooter ter inspiratie gebruikt te zijn voor de vernieuwde voorbumper.

De ruggengraat van het Bentley gamma, de Continental GT, krijgt dus opnieuw een facelift. Visueel valt vooral de nieuwe voorbumper op die ervoor moet zorgen dat de buren kunnen zien dat je met de allernieuwste Bentley rondtoert. Ook nieuw op de GT is de zijdelingse luchtinlaat in gepaste B-vorm die we reeds zagen op de vorige Bentley Flying Spur en de toekomstige Bentayga. De V8 S en Speed krijgen ook een nieuwe diffusor onder de achterbumper.
Continental GT

Ook motorisch zijn er enkele aanpassingen. Het vermogen van de W12 stijgt met 15 pk tot 590 pk en vooral 720 Nm koppel. De 6 liter W12 zou ook 5% verbruikswinst opleveren dankzij het uitschakelen van 6 cilinders bij mindere belasting. Ook de Flying Spur krijgt een update en de W12 levert daar nu zelfs 625 pk.

Continental GT
De standaardvelg voor de V8 en W12 wordt nu ook maar liefst 20 inch. Drie nieuwe kleuren werden toegevoegd aan de catalogus: Marlin (blauwachtig), Camel (zandkleurig) en Jetstream (nog een ander soort blauw). Ook de GT Speed ondergaat de facelift en krijgt standaard het Mulliner Driving Specification pakket mee inclusief het diamant interieur motiefje. Optioneel kan er nu ook gekozen worden voor een nieuw stuur met grotere en volgens Bentley beter geplaatste schakelflippers. De Continental GT wordt nu ook zowaar praktisch met een nieuw compartiment tussen de achterstoelen waar hippe toestellen kunnen worden opgeladen.
Continental GT

De eerste leveringen starten deze zomer, net op tijd om ermee naar je buitenverblijf in de Côte d’azure te cruisen.