Autosalon Genève: Touring Berlinetta Lusso is F12 in designpak

Touring Superleggera Lusso

Voor wie de Ferrari F12berlinetta te mainstream vindt is er gelukkig deze Touring Berlinetta Lusso. De reeds strakke looks van de Ferrari F12 werden bijgeschaafd door de Italiaanse specialist.

De aanpassingen beperken zich – zoals het een echte coachbuilder betaamt – enkel tot de carrosserie en subtiele veranderingen in het interieur. De aluminium carrosserie wordt handgeslagen omdat Touring beweert dat de vormen van de Lusso niet te verkrijgen zijn via massaproductie machines. Het interieur zit vol met subtiele blauwe details en naar Ferrari logo’s zal je lang moeten zoeken. Deze Berlinetta Lusso is bovendien een knipoog naar de Ferrari 166 MM Touring, één van de eerste Touring creaties. Van de Berlinetta Lusso worden slechts vijf stuks gebouwd. De 6,3 atmosferische 65° V12 levert nog steeds een indrukwekkende 740 pk en daarmee spurt de Lusso in 3,1 s naar 100 km/h.

Touring Superleggera Lusso

In tegenstelling tot Pininfarina focust Touring Superleggera enkel op exclusieve wagens. Eerdere bekende creaties waren onder meer de Alfa Romeo Disco Volante, de Mini Superleggera Vision, de Bentley Continental Flying Star, de Lagonda Rapide, de Aston Martin DB4 en de BMW 328 Mille Miglia (sinds 1926).

Touring Superleggera Lusso

Meer Genève nieuws vind je hier!