Officieel: Skoda Vision S Concept

De grootste publiekstrekker van Skoda tussen de Zwitserse Alpen is de Vision S Concept. Een Concept car die de voorloper is van een Skoda suv.

Detail GrillT

Die mag er best zijn volgens ons. In tegenstelling tot sommige andere concept car is de Vision S Concept behoorlijk realistisch vormgegeven. Het Iceland Green staat de toekomstige suv wel. 4,7 meter lang, zo lang moet de concept zijn om drie zitrijen en zes(!) passagiers te vervoeren. In een ideale wereld uiteraard, deze concept rijdt enkel en alleen van en op het podium terug in de vrachtwagen.

Detail AuspuffT_2

De Skoda staat op hetzelfde platform als dat van de Volkswagen Tiguan, het MQB-platform. De Vision S Concept is een plug-in-hybride. De brandstofmotor in de hybridetechnologie is de 1.4-liter TSI met 156 pk en 250 Nm aan koppel. De elektromotor produceert nog eens een extra 40 kW en 220 Nm koppel. Gecombineerd levert dat 225 pk op waardoor je 100 km/u ziet op de teller in minimaal 7.6 seconden. 45 gram CO² en 1,9 liter per 100 kilometer zullen de oren van zakelijke rijders graag horen. Tot slot kan je puur elektrisch zo’n 50 km ver komen. Skoda belooft ons dat je 1000 kilometer ver komt met een volle tank en volle batterij.

Skoda Vision S Geneva 2016 Rear-View