Autosalon Genève: Pure luxe in Maserati Levante

AutoJunior was een van de eerste online media die de gelekte Levante naar buiten bracht, dat lees je hier. Geen suv waar we zo naar uitkeken als de Maserati Levante. Al meerdere jaren werd er over de Maserati-suv gesproken en gediscussieerd. Nu is hij er en dat mag geweten zijn volgens Maserati. De Levante staat in Genève te schitteren voor de wereldpers.

Maserati-Levante-live-04

Maserati’s hebben geen geheimen meer voor AutoJunior. Denk maar aan onze allereerste testwagen ooit, de Ghibli met dieselmotor. Of wat dacht je van de Maserati GranTurismo MC Stradale? Jep, die hebben we ook al gereden. Kijken kwijlen is de boodschap. Tot slot hebben we de Ghibli nogmaals gereden en dat in de richting van en in Monaco. Met een speciale AutoJunior-wrap! Good memories. Hopelijk kunnen we jullie ook snel een review van de nieuwe Maserati bezorgen.

Maserati-Levante-live-00

De Levante staat op hetzelfde platform als de Ghibli en Quattroporte. En dat zie je. De typische Maserati-voorkant en een Ghibli-achtige achterkant. Al is er heel wat te doen rond de achterzijde. Keuze qua motoren heb je uit onder andere een 3-liter V6 TwinTurbo benzinemotor met 350 of 430 pk. Daarnaast de ons welbekende 3-liter V6 turbodieselmotor met 275 pk. Vierwielaandrijving is beschikbaar op alle motorisaties. Die aandrijving wordt gekoppeld aan de achttraps automaat.

Maserati-Levante-live-01

De dieselversie zit op 6,9 seconden op 100 km/u en draait door tot 230 km/u. De 350 pk-sterke benzine doet dat in 6 seconden en loopt tot 250 km/u. De Levante S, de 430 pk-sterke variant gaat tot 264 km/u en doet de eerste 100 in 5,2 seconden.