Officieel: Porsche 911 R is gedroomde GT3RS

Porsche stelt in Genève de Porsche 911 R voor, een droomauto voor elke Porsche-liefhebber. Waarom deze zo speciaal is? Lees en bekijk het hieronder (sensationele, opbouwende muziek)

porsche-911-r-gelekt-3

De Porsche 911 R is namelijk niets anders dan een GT3 RS mét handbak. De laatste woorden van die zin zijn hoogstwaarschijnlijk reden voor een feestje in Porsche-kringen. De GT3 RS is een fantastische wagen, begrijp ons niet verkeerd. Maar enkel verkrijgbaar met een automatische transmissie? Bad bad Porsche. De 911 R is er dus nu met handbak, mocht je aan Alzheimer lijden en de vorige zinnen al vergeten zijn. Maar vooraleer te juichen willen we je toch even met beide voetjes op de grond plaatsen. 911 stuks (origineel is anders) worden er gebouwd van de 911 R. Wees er maar snel bij als je zinnens bent van een exemplaar aan te schaffen. Een slechte investering is het ook niet overigens.

porsche-911-r-gelekt-5

De R krijgt een dijk van een paardenstal mee van de Duitsers, 500 paarden worden vervoerd in de achterklep. Een minpuntje te vinden over deze Porsche? Het uiterlijk is niet zo spannend als dat van de GT3 RS. Zo verdween de spoiler en krijgt de 911 R goedkoop-ogende racestickers mee van de fabriek.

porsche-911-r-gelekt-2