Autosalon Genève: Opel Mokka X krijgt nieuwe identiteit

Opel is goed bezig, de populaire Mokka staat in Genève en kreeg een identiteitsverandering. Zowel de naam als de inhoud verandert. Maak kennis met de Mokka X.

De Mokka X, die in Genève in twee kleurtjes wordt aangeleverd, heeft een nieuwe snuit gekregen. Dit in lijn met Opel’s andere bestsellers, de Corsa en Astra. De Mokka X, die voorheen ‘Mokka zonder X’ werd genoemd is niet enkel een facelift maar een geheel nieuwe wagen. Opel zelf noemt het een suv. Het is misschien wat ambitieus om dat woord in de mond te nemen maar we nemen genoegen met mini-suv.

DSC_0370

Het interieur van de Mokka X heeft ook een gedaanteverwisseling ondergaan. Niet meer het oubollige Opel-interieur, wel een fris en praktisch gebruiksvriendelijk dashboard met een 7-inch scherm die zoveel mogelijk knopjes moet vervangen ten opzichte van de oude Mokka. Qua connectiviteit en veiligheid moet de Mokka X zeker niet onder doen. Opel’s OnStar en veiligheidssystemen die je voorkomen van te crashen, het zit er allemaal op.

DSC_0369

De keuze uit motoren ligt voor de hand. De 1.6-liter diesel met 110/136 pk zal waarschijnlijk de populairste worden op onze Belgische wegen. Toch een petrolhead in hart en nieren? Dan is de 1.4-liter benzinemotor iets voor jou. Die produceert zo’n 150 pk. En zoals alle suv’s is ook een zestrapsautomaat onderdeel van het pakket.

De nieuwe Opel toch liever in het wit? Be my guest.

DSC_0366 DSC_0365