Autosalon Genève: Opel GT Concept

Naast de minder spannende Mokka X was Opel in zijn nopjes omtrent de GT Concept. Eenmaal aangekomen op de beursvloer waren wij dat ook. De Opel GT Concept is, zoals de naam het zegt, een concept car. Jammer genoeg blijft het daar ook bij. Opel wil alle hopers de kop indrukken door te zeggen dat er niet snel een opvolger zal komen van de iconische Opel GT uit de jaren 60 van vorige eeuw.

1280px-Opel_GT

Want wij als pure autoliefhebbers, zowel wanneer het gaat om opgefokte 16-kleppers of rauwe achtcilinders, zien de Opel GT Concept graag in een productiemodel verschijnen. Het dichtste wat we kunnen benaderen is de Opel Speedster van begin jaren 2000 of de GT van 2007-2010.

DSC_0360

Simpliciteit is het sleutelwoord. Geen strakke lijnen of overbodige elementen, en toch ziet hij er zo strak uit. Het lijkt alsof de GT Concept in één potloodbeweging ter aarde is gekomen. Geen zijspiegels en zelfs geen deurklinken. Het is natuurlijk geen straatwagen maar futuristisch is het wel.

DSC_0352

Toch willen we Opel via deze weg proberen overtuigen. Produceer iets dergelijks als de GT Concept, men zal zien dat mensen zoiets zeker gaan kopen. En steek er een 2-liter turbogeblazen benzinemotor in met handbak, succes gegarandeerd. Nu maar hopen dat de Duitsers wat nederlands kunnen lezen.

DSC_0364

We nemen even de tijd voor een dankwoord aan het adres van Opel: bravo dat jullie dergelijke concepts maken. Maar als hij vanaf heden staat weg te rotten in een hangar, mogen wij hem dan? We geven hem een mooi plaatsje op de AutoJunior-bureau. Die hangar is dan misschien meteen mooi meegenomen.

DSC_0347