P1 GTR

Autosalon Genève: Mclaren presenteert de gelimiteerde versie van de P1 GTR

P1 GTR

Vandaag werd de Mclaren P1 GTR gepresenteerd op het autosalon van Genève. Het ontwerp is een eerbetoon aan de geelgroene McLaren F1 GTR. Dit circuitmonster werd al eens voorgesteld op het Pebble Beach Concours d’Elegance, maar toen was het nog een conceptcar. Nu heeft Mclaren uitgebreid testen gedaan om de aerodynamica en het koelsysteem te optimaliseren.

P1 GTR

De spoorbreedte van de GTR is nu 80 mm breder dan de op de weg rijdende P1. Hij heeft ook een agressieve frontsplitter en de wagen is ook 50 mm lager dan de “gewone” P1. Verder zijn er nog lichtmetalen 19 inch velgen met Pirelli slicks erop geplaatst. Een 400 mm hoge vaste spoiler moet zorgen voor de nodige downforce op het circuit.

De P1 GTR heeft een 3.8 liter V8-motor goed voor zo’n 800 pk. Dit alles is gekoppeld met de elektromotor met zo’n 200 pk om betere prestaties te kunnen leveren.

P1 GTR

De eerste locaties voor het eerste McLaren P1 ™ Driver Programma zijn inmiddels bevestigd, de chauffeurs kunnen een eerste testsessie doen op Silverstone, gevolgd door een on-track-activiteit op het Circuit de Catalunya in Spanje.