Autosalon Genève: Lamborghini Aventador SV wordt geboren

Aventador SV

Het is niet abnormaal dat Lamborghini komt met een hardcore versie van de Aventador. Ze hebben namelijk van zowat elk van hun V12-modellen een SV-versie gemaakt in het verleden. En net zoals de Murciélago LP670-4 SV is deze voorzien van wat stoer carbon en een gigantische spoiler.

Aventador SV

We vallen meteen met de deur in huis want daarvoor is het natuurlijk te doen bij een auto zoals de Aventador SV. 750 raspaarden in het vooronder. 50 pk meer dan de standaard Aventador. Dit wordt mogelijk gemaakt door een aangepast variabel inlaattraject, meer verfijnde variabele kleptiming en een gloednieuw uitlaatsysteem.
Aventador SV

Met die aanpassingen gaat ook een gewichtsbesparing gepaard van 50 kg. 50 pk meer en 50 kg minder, dat kan niet anders dan nog betere sprintcijfers opleveren. 2,8 seconden naar 100 km/u, 8,6 naar 200 km/u en naar 300 km/u lukt de krachtpatser in 24 seconden. De acceleratie stopt bij 350 km/u.
Aventador SV

Nog wat laatste nieuwe feitjes over de Superveloce. Lamborghini heeft een nieuw AWD-systeem voorzien met een elektronisch sperdifferentieel. Prijzen zijn vastgelegd op 327.000 euro. Toch nog even sparen.

Aventador SV