Autosalon Genève: Kahn Design Huntsman is bedreiging voor Mercedes-AMG

Huntsman

Toen Mercedes-AMG de G 63 6X6 tevoorschijn toverde waren de meningen verdeeld. Arabische sjeiks waren door het dolle heen terwijl puristen Mercedes-Benz terechtwezen. Toch blijkt de Mercedes-tank een groot succes en een zeer populair model te worden. Succes roept concurrentie op en daarom bleef Kahn niet bij de pakken zitten met deze Huntsman die werd voorgesteld op het recente Salon van Genève.
IMG_8046

Officieel is het een 6X6 concept maar iets zegt ons dat de vraag naar dit product niet op zich zal laten wachten. Je moet niet veel kaas gegeten hebben van auto’s om te zien dat dit een Land Rover Defender is die is uitgerekt met 40 cm ter hoogte van de motorkap, 1 volledige meter ter hoogte van de achtercabine en tot slot nog eens 15 cm verbreed is.
Huntsman

Standaard krijgt de Defender een 2,2-liter dieseltje mee, deze Huntsman zal daar wellicht niet mee toekomen. Daarom voorziet Kahn Design een dikke 6,2 liter V8 Corvette-motor van General Motors om de 6 wielen te doen draaien. Die levert een degelijke 430 pk op. Met deze nog stoerdere Defender lijkt het er dus op dat Kahn Design afstapt van het louter tunen van sportwagens en de verkoop van tweedehandswagens en dus ook auto’s wil gaan designen.

Huntsman