Autosalon Genève: Fiat 500 Vintage ’57 eert voorvader

 

Fiat 500

De Fiat 500 is op zich niet zo’n speciale auto maar alle speciale versies (vooral de Abarth’s dan) slagen er wel in om bepaalde emoties los te krijgen. Ook deze Vintage ‘57 als knipoog naar de originele Fiat 500 die in 1957 werd gelanceerd brengt wel enige nostalgie naar boven.

Je zou kunnen beweren dat dit de zoveelste marketing-melkmachine is maar aan de andere kant zorgt het wel voor een unieke familieband. De Italianen zelf zijn er wel vet mee want de huidige 500 wordt niet meer in Italië gebouwd, maar in Polen en Mexico.

Fiat 500

Fiat steekt het dus niet onder stoelen of banken dat de huidige 500 zoveel mogelijk verwijzingen moest hebben naar de oorspronkelijke 500. Met deze Fiat Vintage ’57 is dat niet anders. Dit komt tot uiting door de pastelblauwe lak en de veelvoudige witte accenten (dak, zijspiegels, spoiler en zelfs de velgen). Ook het interieur zit zogezegd vol met verwijzingen naar zijn voorvader (of moeder) waar witte en bruine accenten primeren. Op technologisch vlak valt er niks interessants te vertellen.

Fiat 500