Jaguar I-Pace

Autosalon Genève: Elektrische Jaguar I-Pace

Het blijft een raadsel waarom de Duitste premium-merken nog geen pasklaar antwoord klaarhebben op de Tesla Model S en Model X. Zelfs Jaguar steekt hen nu de loef af met de gloednieuwe vol-elktrische I-Pace die een rijbereik van 480 km belooft.

Jaguar liet al enkele malen de conceptversie van haar elektrische SUV op ons los. Het design is dus geen verrassing, maar blijft indrukwekkend. De Jaguar-familieband is sterk aanwezig, maar het design is niet te verwarren met de E-Pace of F-Pace. Ook Jaguar wil dus bijdragen aan een sustainable future met deze CO2 loze Brit. Jaguar belooft ruimte voor 5 volwassen inclusief bagage. Zo heeft deze mid-sized SUV een kofferruimte van 656 liter.

De twee elektrische motoren zijn goed voor een gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm koppel. Dankzij een aluminium koets met uitzonderlijke torsiestijfheid (36 kNm) en een perfecte 50:50 gewichtsverdeling neemt de sprint van 0 tot 100 km/h amper 4,8 seconden in beslag. Op de 90 kW sterke Lithium-ion batterijen (432 cellen) krijgt de klant 8 jaar garantie. 15 minuten opladen aan een publieke laadpaal zou goed zijn voor 100 km rijbereik. 10 uur aan de stekker thuis laadt de batterij op tot 80%.

Artificiële intelligentie is tegenwoordig één van de hot topics waarop ieder bedrijf tegenwoordig op in zet. Ook Jaguar probeert dat met de I-Pace waarbij de software de voorkeuren en gewoontes van de bestuurder in verschillende functies probeert te verwerken. De I-Pace is nu al te bestellen bij de Jaguar dealers voor een vanafprijs van € 78.990. Niet voor iedereen weggelegd, maar wel een stevig alternatief voor Tesla.