Autosalon Genève: Aston Martin Vantage GT3, racewagen voor de weg

Aston Martin Vantage GT3

De Aston Martin Vantage gaat al mee sinds 2005. Raar genoeg hebben we geen vervanger gezien in Genève. Wel komt Aston Martin met de meest extreme race-versie van de populaire Vantage. Een race-versie voor de straat dan, want dit is een straatlegale GT3-wagen.

Aston Martin Vantage GT3

Het lijkt erop dat Aston Martin wel brood ziet in een Porsche GT3-concurrent. Een sportwagen met een groot race-gevoel hebben ze immers niet bij Aston. De Vantage GT3 is dan wel een heel andere wagen dan de Porsche. Ten opzichte van zijn voorgangers zoals de V12 Vantage S krijgt deze Aston Martin een mooie powerupgrade voor z’n 5,9 liter V12. 600 pk om precies te zijn. Onder andere door de spruitstukken te vernieuwen.

Aston Martin Vantage GT3

Naast de toevoeging van paardenkracht is er ook ruimte voor gewichtsbesparing. 100 kg is deze GT3 afgeslankt. Dat maakt dat deze stoere Brit op de weegschaal zo’n 1.565 kg aantikt. Optisch zijn de veranderingen nog groter. Je krijgt  koolstofvezel voorspoilers, motorkap en dak. En zoals elke racewagen werd ook deze verlaagd en verbreed om de bochten te optimaliseren.

Aston Martin Vantage GT3

Ook het interieur is vooral gemaakt met het oog op sportiviteit. Verwacht geen luxueuze deurhendels maar een simpel lusje, om het race-gevoel nog meer te benadrukken. Levering is mogelijk vanaf juli 2015.

Aston Martin Vantage GT3