Skoda Octavia Facelift

Autosalon Brussel: Skoda Octavia facelift

Skoda kiest voor de facelift van haar populaire Octavia voor een nieuw front. Ook de RS modellen ondergaan de grondige upgrade.

We laten in het midden of het al dan niet een verbetering is, maar de Octavia zou er opnieuw enkele jaren tegenaan moeten kunnen. Het gewaagde front blijft een risico voor het traditioneel Skoda publiek, zeker als je weet dat Skoda al meer dan 5 miljoen Octavia’s wist te slijten. Gelukkig valt het in real life best wel mee.

Skoda Octavia Facelift

De facelift brengt een nieuw infotainmentsysteem, extra rijhulpsystemen, LED ambient interieurverlichting en extra kleurmogelijkheden. Kort gezegd zo goed als alles wat tegewoordig in de VW schappen te vinden valt. Op motorisch vlak is er keuze uit vier diesels en vier benzinemotoren én tevens een motor op CNG. Ook de RS modellen zijn opnieuw van de partij: 230 pk voor de 2.0 TSI en 184 pk voor de 2.0 TDI. Die laatste verbruikt amper 4,5 liter per 100 km en beide modellen zijn beschikbaar met manuele zesbak of een DSG tevens met zes versnellingen.