Peugeot 106 Short rally monteberg

AutoJunior Rallyteam Plannen 2020

Met het AutoJunior Motorsport Rallyteam (bestaande uit mezelf en Thomas Claus) namen we reeds twee maal deel aan de Monteberg Rally. Tradities zijn er om in ere te houden, dus doen we dit gewoon nog eens.

Op zondag 6 mei 2018 stonden we voor het eerst aan de start van een rally. Achter het stuur van een oranje Peugeot 106 zetten we onze eerste stapjes in de rallywereld.

Fun fact: De eerste keer dat we met de auto reden was op weg van het servicepark naar de eerste klassementsproef. Onze ervaring en voorbereiding aan de start van die eerste kp bestond uit onboard beelden kijken en de game Dirt Rally spelen.

Ondanks dat reden we een nagenoeg vlekkeloze rally die we uiteindelijk mochten afsluiten als 6de in onze klasse 2C en een 89ste algemeen. Je kan onze ervaring herbeleven met de video hieronder.

TEMPO OPDRIJVEN

Vorig jaar kwamen we opnieuw met dezelfde wagen aan de start. Met de ervaring van het jaar ervoor op zak lag het tempo beduidend hoger. Even stonden we op de 2de plaats in onze klasse. Helaas begon het te regenen op de volgende proef en gingen we twee maal rond. We vielen terug naar een 8ste plaats en hadden de rest van de rally nodig om terug op te klimmen tot een uiteindelijke 3de plaats in onze klasse en een 76ste positie algemeen.

Peugeot 106 Short rally monteberg

PLANNEN 2020

Dit jaar gaan we letterlijk en figuurlijk een versnelling hoger. We nemen opnieuw deel aan de Monteberg Rally met een Peugeot 106. Dit jaar beschikken we echter over 170 pk in plaats van 135 pk. We gaan dan ook van klasse 2C naar 3F. Met andere woorden, onze directe concurrentie rijdt ook met snellere wagens.

De auto die we zullen gebruiken wordt momenteel nog opgebouwd en wij zullen één van de eerste teams zijn die van de nieuwe rallywagen gebruik zullen kunnen maken. We kijken er naar uit!

EVENEMENTEN

Om dit avontuur verder te kunnen zetten hebben we uiteraard nood aan de nodige financiële steun. Daarom organiseren we dit jaar een Quiz en een rondrit.

De quiz vindt plaats op vrijdagavond 27 maart in de Fenix in Ieper en kost €20 / team van maximum 4 personen.

Meer info over de rondrit volgt binnenkort!