WEC Spa

Alonso wint bij debuut in WEC op Spa

In een klasse zonder concurrentie heeft Toyota de dubbelslag binnengehaald tijdens de eerste manche van het nieuwe WEC seizoen op Spa. Acte de présence was Fernando Alonso die ter voorbereiding van zijn eerste 24 uur van Le Mans ook achter het stuur zat van de Toyota LMP1 bolide.

Alonso was samen met ploegmakkers Buemi en Nakajima meteen goed voor de overwinning, al maakte de vanuit de pits gestarte Toyota #7 van collega’s Conway, Kobyashi en Lopez het Alonso toch nog moeilijk. Na enkele stevige inhaalmanoeuvres en dankzij enkele Safety-Car periodes slaagde de Toyota #7 er in om tijdens de laatste rondjes de leidende Toyota even onder druk te zetten. De Rebellion van WEC revelatie Thomas Laurent eindigde op de resterende podiumplaats.

In de LMGTE Pro klasse kaapte Ford de overwinning weg met haar GT. Net voor de ontzettend luide 911 RSR en Ferrari 488 GTE. De debuterende BMW M8 GTE eindigde 5e en 8ste in het klassement. De gloednieuwe Aston Martin Vantage AMR eindigden 6e en 7e. In de LMGTE Am categorie was de overwinning wel voor Aston Martin met de oude Vantage.

De volledige uitslag van de wedstrijd:

WEC Spa 2018

Best wel gek onderstaande crash van de #17 LMP1 bolide boven op de Radillon.