24 uur van Spa

24 uur van Spa – Spa bereidt zich voor op ’s werelds grootste 24 uurs race

Het circuit van Spa Francorchamps maakt zich op voor de 70ste editie van de 24 uur van Spa. Het belooft een interessante editie met de terugkeer van Honda tussen het deelnemersveld van bijna 70 auto’s. Een overzicht van de agenda, het wagenpark en de Belgen.

 

Agenda

Woensdag

Een toptip voor wie zich morgen kan vrijmaken en tot in Spa centrum kan rijden. Om 18:00 rijden alle bolides op de openbare weg naar het centrum van Spa waar elk team een kleine stand heeft inclusief handtekeningssessies. Om 21:30 rijden de bolides dan terug richting circuit. Toegang is volledig gratis.

Donderdag

Het echt spektakel begint pas donderdagavond met de nachtkwalificaties. Die starten om 20:50 en pas rond 22u weten we welke 20 wagens doorstoten naar de superpole van vrijdagavond. Een belangrijke Night Practice volgt aansluitend.

Vrijdag

Rond 19:00 weten we wie zaterdag vanop pole mag starten. Een prestigieuze startplaats die de nodige media aandacht oplevert. Ook vinden er de eerste races plaats van de F3, de Lamborghini Super Trofeo en de Porsche Cup.

Zaterdag/Zondag

Het hoogtepunt van de dag is uiteraard de start van de 24 uur om 16:30, maar ook daarvoor hoef je jezelf niet te vervelen. Zo is er een ruim voorprogramma: FIA Formula 3, Lamborghini Super Trofeo, Formula Renault Eurocup en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De reguliere signeersessie start vervolgens om 13:30 en tegelijkertijd zijn er ook parades van Bentley, Lexus en Honda. Zo zou er een Lexus LFA meerijden, laat maar komen dat V10 geluid! En VIP hot laps voor de RACB VIPs.

De volledige timetable vind je hier.

 

Deelnemersveld

Hieronder een overzicht van de merken die aan de start komen van ’s werelds grootste 24 uurs race. In totaal komen 66 auto’s aan de start van de 24 uur van Spa.

1. Mercedes-AMG – 13 auto’s

2. Lamborghini – 11 auto’s

3. Audi – 10 auto’s

4. Ferrari – 8 auto’s

5. Porsche – 7 auto’s

6. Aston Martin – 4 auto’s

7. BMW – 4 auto’s

8. Bentley – 3 auto’s

9. Lexus – 2 auto’s

10. McLaren – 2 auto’s

11. Nissan – 2 auto’s

12. Jaguar – 1 auto

13. Honda – 1 auto

Wie loopt er dit jaar weg met de overwinning? BMW won afgelopen 3 jaar twee maal en Audi won de editie van vorig jaar. De kans op een broeierig hete 24 uur van Spa zit er dik in, maar dus ook op een felle onweersbui.

Onder de Belgen vinden we: Laurens en Dries Vanthoor, Maxime Martin, Sam Dejonghe, Frédéric Vervisch, Christian Kelders, Sara Bovy, Koen Wauters, Nicolas Van Dierendonck, Maxime Soulet en Bernard Delhez. Tom Boonen is dus niet te bespeuren op de deelnemerslijst.

Vanthoor

Voor wie nog zou twijfelen: alle info in tickets vind je hier.