Spa Italia

2018 Kalender Spa Francorchamps – Belangrijke data

Het nieuw autosport en trackday seizoen ging vorige maand opnieuw van start en dat betekent ook dat vanaf nu de kalender op het circuit van Spa-Francorchamps opnieuw bomvol zit. Welke events zijn zeker de moeite? Een overzicht …

 

Een must voor elke Porsche fan. Verwacht geen 918 of 959, maar wel klassieke en moderne Porsches in alle geuren en kleuren. Een verslag van vorig jaar vind je hier.

Porsche Days

Van een P1 GTR tot de McLaren 720 S, het passeert allemaal de revue tijdens de McLaren Pure Trackdays op Spa. Minder aangenaam is dat McLaren geen pottekijkers duldt in de pitlane. Gelukkig kan je de McLaren’s wel bewonderen vanop de spotplaatsen naast het circuit.

P1 GTR

De World Endurance Championship moet het dit jaar zonder Porsche stellen in de LMP1 klasse, Audi haakte vorig jaar zelfs al af. Gelukkig is er nog Toyota om de eer hoog te houden. Gelukkig zijn de grote merken in de LMGT wel nog van de partij: Porsche, Aston Martin, Ford en Ferrari.

Toyota

  • 11 – 13 mei: Ferrari Racing Days

9 en 10 mei is weggelegd voor de Ferrari klanten, maar het daaropvolgend weekend brengt een heus Ferrari feest voor de ganse familie naar Spa. Er is nog weinig informatie over het programma voor handen, maar tickets kan je reeds hier bestellen.

Ferrari FXX
Foto: Yannick Minet

Een ideaal evenement om de GT-racerij van dichtbij te leren kennen. Vorig jaar was er zelfs een Ferrari LaFerrari te spotten. Dit evenement is gratis om de drempel zo laag mogelijk te houden. Meer info over het evenement vind je hier.

GT Open

  • 17 juni: Spa Italia

Italiaanser kan het echt niet worden op Spa. Zelfs de omroeper spreekt enkel Italiaans, en Ferrari en Michaël Schumacher lijken de rode draad doorheen het evenement. Het geknipte moment voor exclusieve Alfa’s, Lambo’s en Ferrari’s van dichtbij te bewonderen. Meer info.

Spa Italia

Legendarischer dan de 24 uur van Spa zal het niet worden. Een heuse strijd tussen Audi, Bentley, BMW, Porsche en Mercedes vormt de ideale cocktail voor een spannende 24-uurs race. Toptip: de woensdag voor de race rijden de GT bolides op de openbare weg van het circuit naar het centrum van Spa. Ook de rijders gaan er graag met de fans op de foto. Sfeerfoto’s van vorig jaar vind je hier.

Spa 24 hours Spa

Zonder twijfel nog steeds het gekste evenement op Spa, en wellicht ook van België, op sportief vlak dan. Stoffel Vandoorne reed er vorig jaar zijn eerste F1 thuiswedstrijd. Hopelijk zit er dit jaar misschien wel een podium in met de McLaren-Renault. Op de koppen lopen en de verkeerschaos moet je er wel bijnemen, maar eerlijk gezegd, dat is het meer dan waard.

Formula 1 Belgian Grand Prix

  • 10 – 11 september: Mercedes-AMG

Voor het eerst sinds lang huurt Mercedes-AMG het circuit van Spa nog eens af. Een AMG Project One hoeven we niet te verwachten, maar verwacht véél AMG GT R’en.

AMG GT C Edition 50

Dé klassieke race van het jaar op Spa. De Ford GT 40’s vliegen je letterlijk om de oren. Een echte aanrader deze 6 uurs race waarbij 650 auto’s het uiterste uit de tank proberen te halen. Meer info hier.

Ford GT40

Graag zelf eens een rondje rijden op Spa? Dat kan op volgende data: 6 mei, 11 juni, 19 juli,  3 augustus, 21 oktober en 10 november. Meer info hier.

De volledige Spa kalender vind je hieronder.

Kalender Spa Francorchamps 2018