Sebastien Vettel

Vettel wint GP van Australië, Vandoorne brengt de McLaren-Honda over de finish als 13e

Vettel schenkt Ferrari haar eerste overwinning sinds Singapore 2015, Mercedes rijders Hamilton en Bottas vervolledigen het podium. Onze jarige landgenoot Stoffel Vandoorne weet zijn MCL32 als 13e over de finish te brengen.

De start verliep al bij al zonder veel brokken, enkel Magnussen (Haas) en Ericsson (Sauber) tikten mekaar aan. Daardoor schoof Vandoorne die als 18e startte meteen twee plaatsen op. Zoals verwacht hoefden we niet lang te wachten op radioberichten met problemen van Vandoorne. McLaren besloot daarom Stoffel al in ronde 11 binnen te halen voor een pitstop waar ook de MCL32 werd gereset. Belangrijke seconden gingen verloren, maar de ruimte in het achterveld was voldoende om niet volledig terug te vallen.

Stoffel Vandoorne
Picture: McLaren

De beslissing van de wedstrijd lag in een (te) vroege pitstop van Hamilton. Daardoor kwam de Brit in zijn Mercedes vast te zitten achter Verstappen die nog niet gepit had. Zo kwam Vettel net voor het duo de baan op na zijn pitstop en omdat Hamilton niet voorbij Verstappen geraakte liep Hamilton een achterstand op van 6 seconden die Vettel nog verder wist uit te bouwen tot bijna 10 seconden naar het einde van de race toe. Beide heren zaten op dezelfde bandenstrategie dus het verschil maakt overduidelijk dat Ferrari dit seizoen alles goed voor mekaar heeft, of was het toch een cadeautje van Mercedes?

Vandoorne die vandaag jarig is wist mede dankzij de vele opgaven als 13e en laatste te eindigen, een overwinning op zich om de McLaren-Honda over de streep te brengen. McLaren ploegmaat Alonso verging het slechter, want de Spanjaard moest op vier ronden van het einde opgeven met een ophangingsprobleem.

Afspraak voor de volgende race in China binnen twee weken om te zien of Ferrari kan bevestigen én hopelijk wat beterschap voor McLaren.

https://twitter.com/McLarenF1/status/845889172456034304