Twee mensen komen om het leven op de Nurburgring

Afgelopen zaterdag zijn twee personen, bestuurder en passagier, om het leven gekomen in een gruwelijk ongeval op de Nurburgring. Drie anderen raakten gewond.

Zaterdag eindigde een ’touristenfahrten’ sessie in mineur na een zwaar ongeval die het leven van beide inzittenden eistte. Volgens een rapport verloor de bestuurder van een Honda Civic de controle over het stuur in de ‘Kesselchen’ sectie van de Nurburgring. Hij ging van de weg af en botste tegen een andere wagen die eerder van de weg geraakt was op dezelfde plaats. Twee marshalls waren al ter plaatse om de bestuurder van de eerste crash te ondersteunen. Een van deze marshalls werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

crash nurburgring
Een andere, zeer kostbare crash op de Nurburgring

Door de crash werd de Civic zwaar toegetakeld, de 29-jarige Franse bestuurder en zijn even jonge vriendin overleden ter plaatse. De twee marshalls raken gewond, Een van hen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde persoon, de bestuurder van de eerder gecrashte wagen, werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.

De Nordschleife heeft op zonne-energie werkende waarschuwingsborden, maar Dale Lomas van Nurburgring blog Bridge to Gantry luidt als volgt: ” we hebben meer van deze waarschuwingsborden nodig en op betere plaatsen. Meer veiligheidspersoon zou ook niet miskomen.”. Het ongeval vond namelijk plaats op ongeveer 1 km van de dichtstbijzijnde waarschuwingsbord, die al het vorige ongeval aangaf. “Dit betekent dat ongeduldige chauffeurs zich vaak beginnen ’te vervelen’ van de vertraging door het bord en opnieuw beginnen te versnellen” zegt Lomas.

Onze gedachten gaan uit naar de families en vrienden van de betrokkenen.