Gumpert Apollo crash

Gumball 3000 rally: de eerste crash is een feit

De Gumball 3000 heeft door de jaren heen zijn echte race-allures wat verloren. Momenteel  is het eigenlijk niet meer dan een rondrit doorheen Europa met feestjes op verschillende bekende locaties.  Maar 650 pk op de achterwielen en gladde Schotse wegen leidde deze morgen tot de eerste crash tijdens de Gumball 3000.

Gumpert Apollo crash

 

Het is slechts de 2e dag van de rally en we verliezen al één van de meest unieke deelnemers, een Gumpert Apollo. Team 10 deed onder andere mee met deze door een V8 voortgestuwde supercar die zich eigenlijk meer thuis voelt op het circuit. De crash gebeurde tijdens de ochtendroute, van Edinburgh naar Manchester. De chauffeur in kwestie mag van geluk spreken want moest de wagen een paar meter meer naar voor van de baan afgeraakt zijn ging hij middenin tegen een paal smakken. Er zijn jammer genoeg geen bewegende beelden van de crash, de ramptoeristen die we zijn, maar hieronder kan je wel een slideshow vinden van wat foto’s na de crash.

De Gumpert lijkt ernstig beschadigd en zal zeker het eindfeestje in Bucharest niet meemaken. In volgende video kan je zien dat de wagen wel nog start maar toch hulp nodig heeft om op de takeltruck te geraken.

 

Gumpert Apollo crash