BMW 5 reeks 2017 G30

Gelekt: Dit is de nieuwe BMW 5 reeks (G30)

Wie goede vriendjes is met BMW kon de nieuwe 5 reeks al enkele dagen gaan bewonderen in de Black Boxes in ons land. Er stond er bijvoorbeeld eentje in Knokke dit weekend tijdens Zoute GP. Voor de andere stervelingen was het nog wachten tot morgen op de officiële release. Maar zoals gewoonlijk lekt er voor de release een reeks foto’s op het internet.

Deze gelekte beelden lijken rechtstreeks uit de brochure geknipt. Ze tonen de nieuwe generatie BMW 5 reeks berline, G30 voor de BMW-kenners, die ons sterk doet denken aan de nog maar juist herwerkte 7 reeks.

bmw-5-series-leak-rear

De herwerkte 5 serie oogt aggressiever dan zijn voorganger. Vooraan krijgen de bekende niertjes een chromen omranding. Langs zij herkennen we de ‘air-curtains’ die geintroduceerd werden op de 3 en 4 reeks. Vooral langs achteren doet de 5 reeks denken aan de 7 reeks. De kofferklep is wat rechtopstaander. De sportiviteit wordt verder geaccentueerd door het kleine spoilertje op de kofferklep en de diffusor. Dit zal waarschijnlijk niet op alle modellen zo zijn. De variant op de foto is een goed uitgeruste 540i.

bmw 5 serie vs 7 serie

De nieuwe 5 reeks zal geplaatst worden op het nieuwe CLAR (cluster architecture) platform. Dit nieuwe platform gecombineerd met carbon en aluminium moet de nieuwe 5 reeks een 100 tal kg lichter maken.

BMW 5 reeks 2017 G30

Onder de motorkap kunnen we het gekende assortiment aan 2.0 liter en 3 liter turbo-gevoede motoren zowel in diesel als benzinevarianten verwachten. Er volgt ook zeker een M5 variant. Deze zal hoogstwaarschijnlijk voortgestuwd worden door hetzelfde 4,4 liter biturbo V8 blok van de huidige wagen. De G30-generatie zal ook de eerste M5 generatie zijn die optioneel met het xDrive-vierwielaandrijving kan uitgerust worden. Zodat je niet enkel achterwielen maar ook voorwielen kan roken.