Bugatti Chiron - Hartvoorautos.nl

Bugatti laat cijfers zien van de nieuwe Chiron

De opvolger van de legendarische Bugatti Veyron, de Bugatti Chiron, laat lang op zich wachten. De Bugatti Chiron werd her en der al gecamoufleerd gespot tijdens testritten maar nu sijpelt geleidelijk aan de serieuze informatie door tot bij ons.

Spyshot 1: Bugatti Chiron
Spyshot 1: Bugatti Chiron

Laten we meteen met de deur in huis vallen. De Bugatti Chiron zal hetzelfde motorblok krijgen als de Veyron. De 8 liter grote W16 met vier turbo’s krijgt nog een duwtje in de rug en gaat naar 1500 pk en 1500 Nm koppel tussen 1800 en 6800 toeren! Een DSG zeventraps automaat brengt al dit vermogen naar alle vier de wielen. Met deze duizelingwekkend krachtbron sprint de Bugatti Chiron vanuit stilstand naar de 100 km/h in amper 2.3 seconden. De 0 naar 300 km/h is echter nog indrukwekkender; deze spurt doet de Chiron in een ongelofelijke 15 seconden. Om dit even in perspectief te zetten. Dit is dubbel (!) zo snel als een Lamborghini Murcielago en 10 seconden sneller dan dat een Pagani Zonda S.

Spyshot 2: Bugatti Chiron
Spyshot 2: Bugatti Chiron

Om deze snelheid te kunnen halen heb je natuurlijk speciaal rubber nodig. Daarom werkt Bugatti voor de Chiron, net zoals bij de Veyron, samen met Michelin om dit rubber te ontwikkelen. De band wordt Pilot Sport PAX gedoopt. Als je 300+ km/h rijdt is er echter nog iets belangrijk; remmen uiteraard. De Bugatti Chiron krijgt op de vooras 2 knoerten van remschijven van elk wel 420 mm dik geschroefd. De achteras moet het doen met 400 mm dikte. Hopelijk wordt er ook weer gebruik gemaakt van een airbrake net zoals bij de Veyron die het stoppen nog sneller maakt.

Bij zeer jonge autofans is er maar één cijfer die telt en dat is het laatste getal op de snelheidsmeter. De Bugatti Chiron wordt dan de droomauto van alle jonge autofans want bij de Bugatti Chrion gaat deze tot 500 km/h. Ja je leest het goed drie cijfers die starten met een 5. Een officiële topsnelheid is echter nog niet meegegeven, maar wij verwachten en hopen dat Bugatti hun vorige snelheidsrecord van 431 km/h wel zal verbreken.

bugatti-chiron-photoshop
Concept Bugatti Chiron

Als dit als muziek in de oren klinkt zal je snel moeten zijn om een Chiron te bemachtigen. De eerste 120 wagens van de 500 zijn al verkocht en dit voor dat er een officiële design is gepubliceerd. Wat een gekke wereld.