audi q8
Een render van hoe de nieuwe Audi Q8 er mogelijk uit zou zien.

De BMW X6 krijgt er nog een Duitse rivaal bij: De audi Q8

De BMW X6 heeft lange tijd geen directe concurrentie gekend. Een tijdje geleden onthulde Mercedes hun concurrent onder de vorm van de GLE coupé. Audi heeft nu ook bevestigd dat het bezig is met een sportieve koetswerkvariant van hun Q7, de zogenaamde Q8.

Het heeft even geduurd vooraleer Audi en Mercedes passend konden reageren op het succesverhaal dat BMW schrijft met de X6. De X6 is nochtans niet meer dan een coupé-variant van de X5. Maar nu hebben Stuttgart en Ingolstadt eindelijk een tegenzet in huis. Mercedes rijdt de GLE Coupé voor, deze is gebaseerd op de ML (die na de facelift GLE zal gaan heten) en Audi komt binnenkort met de Q8 op de proppen.

De Audi Q7 heeft zojuist een facelift gekregen waarop de Q8 waarschijnlijk gebaseerd zal zijn. Deze facelift is vooral aan de buitenkant op te merken aan de veranderde grill vooraan. Geen angst Audi-fans het is nog steeds een “echte” Audi.

Net zoals de Q7, zal de Q8 ook als E-Tron over de toonbank gaan. Er gaan zelfs geruchten dat Audi bezig is met een RS-variant om te kunnen concurreren met de M en AMG varianten van de andere Duitsers.

Een potentiële render van de nieuwe Audi Q8
Een render van hoe de nieuwe Audi Q8 er mogelijk uit zal zien.