Legend Boucles de Spa

Legend Boucles de Spa 2013

Na een lange winterstop, schoot het Belgische rallyseizoen dit weekend uit de startblokken met de Legend Boucles de Spa. Deze wedstrijd telt niet mee voor het Belgisch Kampioenschap en is dus ideaal voor de piloten om op ritme te komen.

Legend Boucles de Spa

De Boucles de Spa is geen gewone rally, maar een regularity-rally. In dit soort wedstrijden wordt gewerkt met strafpunten in plaats van met seconden. Ook is je gemiddelde snelheid over het gehele traject belangrijker.

Legend Boucles de Spa

Met een deelnemersveld van om en bij de 250 wagens werd ook deze editie weer een knaller van formaat. Hoewel er veel grote namen aan de start stonden (Mikko Hirvonen, P-G Andersson, Thierry Neuville, Bruno Thiry, Marc Duez, Kevin Abbring, François Duval, Bernard Munster, …), volgden de opgaves zichzelf al snel op.

Legend Boucles de Spa

De eerste en tweede Regularity Test (RT) werden geannuleerd door respectievelijk te veel publiek en een toeschouwer die onwel was geworden. Na de derde RT nam Thierry Neuville de leiding in handen. Dit duurde niet lang want op de Clémentine brak de koppeling van zijn Escort. Duval stak een tandje bij, sommigen konden volgen, maar ‘Dudu’ bleef goed doorduwen.

Legend Boucles de Spa

Het laatste deel van de wedstrijd werd gekenmerkt door een spannende strijd tussen François Duval en Bernard Munster. Uiteindelijk trok François Duval aan het langste eind. Hij haalde het met slechts 0,6 sec van Bernard Munster. Stefaan Stouf legde beslag op de derde plaats.

Ondertussen hebben onze vrienden bij fotorally.be ook een onboardfilmpje op youtube gezet, veel kijkplezier!