Seat wil opnieuw jonge en hippe klanten aantrekken met de nieuwe Seat Ibiza

Seat stelt in Genève haar vijfde generatie van de Seat Ibiza voor. Die neemt voornamelijk de designstijl van de Ibiza over, maar bij de Ibiza zijn de lijnen net dat tikkeltje scherper.

Seat zelf heeft het over de beste Ibiza ooit en geeft zo aan dat het alles uit de (Volkswagen) kast heeft gehaald om van de nieuwe Ibiza een hitje te maken. Terecht, want de Ibiza is met 5,4 miljoen verkochte exemplaren sinds 1984 de sterkhouder van het Seat gamma. De vorige Ibiza draaide al mee sinds 2008 en ondanks een vrij grondige facelift in 2012 is de Ibiza de laatste jaren volledig uit de verkoopstabellen weggezakt. De nieuwe Ibiza komt op het modulaire MQB A0 platform en krimpt 2 mm in de lengte, maar groeit wel 8,7 cm in de breedte. Dat vertaalt zich vooral in een ruimer interieur met meer bewegingsruimte voor zowel bestuurder als passagiers. Ook de koffer groeit tot 355 liter en is zo de grootste van zijn segment.

Een 1 liter TSI driecilinder benzinemotor met directe injectie levert dankzij een turbo 95 of 115 pk. Later volgt een 1.5 TSI met 150 pk en ook een 90 pk sterke motor op CNG (aardagas) zal beschikbaar zijn. Op dieselvlak is er de bekende 1.6 TDI met 80, 95 of 115 pk. Opmerkelijk is dat de nieuwe Seat Ibiza enkel in vijfdeursvariant te verkrijgen zal zijn, maar door zijn scherpe lijnen ziet die er niet minder sportief uit. Dankzij de verschillende uitrustingsvarianten (Reference, Style, FR en Xcellence) is er voldoende mogelijkheid om de Ibiza te personaliseren.

De officiële verkoop laat nog even op zich wachten, want die gaat pas in juni van start.

Meer Genève nieuwtjes vind je hier.

Ook interessant
Ferrari-F12berlinetta-Novitec-02
Novitec Rosso Ferrari F12berlinetta