Range Rover Velar

Land Rover doet opnieuw aan gezinsuitbreiding met Range Rover Velar

Land Rover blijft maar uitbreiden. In Genève zien we voor het eerst de Range Rover Velar, een op de Jaguar F-Pace gebaseerde SUV die het moet opnemen tegen de Porsche Macan, BMW X4, Mercedes GLC en allerhande.

De wereldpremière was weggelegd voor het designmuseum in Londen vorige week. Het maakt meteen duidelijk dat Land Rover trots is op het design van deze Velar. De Range Rover Velar moet het gat opvullen dat er tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport. De Land Rover Discovery Sport is Land Rover duidelijk zelf al vergeten. Vooral het aerodynamisch design van de Range Rover Velar springt in het oog, en ook de Jaguar F-Type geïnspireerde deurgrepen springen in het oog.

Range Rover Velar

De Range Rover Velar komt er met virtuele butler onder de vorm van Touch Pro Duo (niet dubbelzinnig op te vatten uiteraard) achter het 10 inch grote infotainmentscherm. Motorisch zijn er vijf krachtbronnen voorzien op basis van een 2 liter diesel en een 3 liter benzinemotor. De Velar deelt trouwens zo goed als alle onderdelen van het onderstel met de Jaguar F-Pace.

Meer Genève nieuws vind je hier.

Ook interessant
Autosalon Genève: Mclaren 720S