Top Marques

De hoogtepunten van Top Marques 2017

Het exclusieve autosalon Top Marques in Monaco is een jaarlijkse traditie voor AutoJunior. Elk jaar komen we wel enkele nieuwe namen tegen die proberen om telkens de meest exclusieve of gekke sportwagen te bouwen. Naast de nieuwelingen gelukkig ook enkele bekende namen zoals Donkervoort en David Brown die beide een volledig nieuw model voorstellen. Een overzicht.

Aeromobil

De looks vermoeden eerder een rijdend vliegtuig dan een vliegende auto, maar deze Aeromobil is wel degelijk productieklaar. Alles is dan ook tot de puntjes (aerodynamisch) uitgedacht. Motorisch zorgt een combinatie van een 300 pk sterke boxermotor en een 110 sterke elektromotor voor de nodige kracht ter land en in de lucht. De topsnelheid in auto-modus bedraagt een stevige 160 km/h en in de lucht zelfs 360 km/h. De volledige transformatie van auto naar vliegtuig kan in minder dan 3 minuten en moest er iets mislopen zijn er zowel airbags als een parachute.

Asfané by FRANGIVENTO Charlotte Edition

De naam is niet het gekste aan deze auto. Achter de stoelen zit namelijk een aquarium die voor de nodige sfeer zorgt aan boord van deze futuristische bolide. Italianen kunnen het blijkbaar niet gek genoeg bedenken, maar het zorgt alvast voor de nodige aandacht die het merk wellicht goed kan gebruiken. Het koetswerk zag er ons nog vrij fragiel uit dus er is nog wel wat werk aan de winkel alvorens ons Charlotte de elektrische 900 pk op de openbare weg zal kunnen loslaten. Het prijskaartje zou rond € 1,5 miljoen schommelen #blub.

Calafiore Automobili C-10

De mooie dame naast de Calafiore maakt het schoonheidscontrast enkel groter bij deze Italiaans bolide die voornamelijk vervaardigd is uit carbon, magnesium, aluminium, titanium en zelfs goud. Dankzij een V10 met meer dan 1.000 pk zullen de prestaties wellicht op hypercarniveau zijn. Meer info wist de ranke dame ons helaas niet te geven, wie zou het haar niet vergeven.

David Brown Mini Remastered

Een concept dat wellicht kan aanslaan indien de vraagprijs niet te hoog zou zijn zo’n Mini Remastered. De looks en de afmetingen van de originele MINI blijven behouden, maar technologisch is er een grondige upgrade. Een touchscreen infotainmentsysteem met Apple CarPlay of Android Auto brengen de Mini in de huidige tijdsgeest. Motorisch moet de Mini Remastered het stellen met een 1275 cc met 78 pk. De Mini Remastered komt er meteen in twee tot 25 stuks gelimiteerde versies: “Inspired by Café Race” en “Inspired by Monte Carlo”. Het prijskaartje is spelbreker want met £ 80.000 zullen er wellicht weinig klanten gevonden worden.

Donkervoort D8  GTO RS & RSR

Twee nieuwe modellen bij Donkervoort op Top Marques: de D8 GTO RS en de D8 GTO RSR. Beide worden aangedreven door een 380 pk krachtige 2,5 TFSI vijfcilinder met Audi roots. Het verschil tussen beide modellen zit hem in de versnellingsbak. De RS krijgt een manuele vijfbak, de RSR een sequentiële zesbak al leggen beide modellen dezelfde prestaties voor: in 2,7 s van 0 tot 100 km/h en een topsnelheid van 280 km/h. Het prijskaartje in België bedraagt een aanzienlijke € 185.130. Exclusiviteit gegarandeerd.

Vanda Dendrobium

Ook deze autobouwer uit Singapore gaat volledig elektrisch. Vanda beweert dat de topsnelheid van de Dendrobium 320 km/h bedraagt. Pour la petite histoire, de naam is een verwijzing naar een orchidee en F1 team Williams helpt bij de ontwikkeling van deze sportwagen. Ook de vrouwelijke CEO Larissa Tan maakt duidelijk dat de automobielsector niet langer een mannenwereldje is.

Liberty Walk BMW M4

Wellicht niet ieders zijn ding, maar de M4 Liberty Walk GR8 zorgde alvast voor een Belgisch tintje op Top Marques.

Een verdwaalde tapijtboer

Niet alleen auto’s dus in het Grimaldi forum …

Afspraak volgend jaar same place, same time.

 

Ook interessant
Ook Volkswagen experimenteert met een wagen op waterstof!