Sauber

Hoe klinken de nieuwe F1 bolides?

De eerste testvierdaagse op het circuit van Barcelona zit er ondertussen al weer op. Mercedes lijkt terug op de afspraak en ook Ferrari lijkt zeer snel. Op Youtube vonden we onderstaande beelden die een goede indruk geven van het geluid van de nieuwe F1 racewagens. De FIA liet letterlijk extra ademruimte toe aan de teams en dat resulteert in extra decibel. Wie de huidige V6 motoren nog niet in levende wijze kon aanhoren heeft eigenlijk weinig reden tot ventileren van mening, maar onderstaande beelden maken al duidelijk dat er extra karakter aan het motorgeluid is toegevoegd.

Voor de volledigheid, vandaag werd er onder natte omstandigheden gereden in Barcelona, kunstmatig welteverstaan. De baan droogde al snel op en Ferrari liet de snelste tijd noteren. Vandoorne reed zelf 67 rondjes, dat moet een record zijn voor McLaren-Honda.

Eergisteren doken Vettel en Bottas trouwens onder de 1:20, of zo’n seconde sneller dan het vorige ronderecord van 2011 op het circuit van Catalunya. De aerodynamische aanpassingen en de bredere banden werpen duidelijk haar vruchten af!

Ook interessant
Scoop: Nieuwe Mercedes-Benz A toont zich voor het eerst