Autosalon Genève: VW Tiguan Allspace

Voor wie de huidige Tiguan iets te klein vindt is er nu een iets langere Tiguan. De Tiguan Allspace werd begin januari in Detroit in wereldpremière voorgesteld en staat nu in Genève als Europese première.

De Skoda Kodiaq heeft er dus een echte concurrent bij, en dat uit eigen huis. De Tiguan Allspace biedt plaats aan 7 personen en in China en Amerika wordt het de enige beschikbare variant. De extra 21,5 cm komt vooral ten goede van de koffer die met 265 liter toeneemt (in de vijfzitsconfiguratie) en met neergeklapte rugleuning is voortaan 1.920 liter beschikbaar. Een licht gewijzigd front en een andere vensterlijn onderscheiden de Allspace van de reguliere Tiguan.

Tiguan Allspace

Nieuw is het Discover Pro infotainmentsysteem dat voortaan ook handbewegingen herkent à la BMW 5 en BMW 7. Optioneel kan er gekozen worden voor twee extra zitplaatsen in de koffer waardoor de Tiguan eigenlijk in het vaarwater komt van de Volkswagen Touran al biedt die laatste wellicht toch iets meer bewegingsruimte. Motorisch geen verrassingen en ook de Allspace kan optioneel met 4MOTION vierwielaandrijving geleverd worden (standaard vanaf de 180 pk versies).

Tiguan Allspace

Het wordt alvast geen gemakkelijke keuze tussen de Allspace en de Skoda Kodiaq … ?

Meer Genève nieuws vind je hier.

 

Ook interessant
P1 GTR
6x P1 GTR + P1 LM in actie op McLaren Trackday op Spa-Francorchamps