Pagani Huayra Roadster

Autosalon Genève: Pagani Huayra Roadster

Ondertussen is het al 6 jaar geleden dat het doek viel van de Pagani Huayra. Het was dus lang wachten op de Pagani Huayra Roadster. Maar eindelijk is het zover!

Deze week onthulde Pagani de Huayra Roadster op het autosalon van Genève. Pagani heeft er zo’n zes jaar over gedaan om de Roadster te ontwikkelen. Niet onlogisch voor wie Horacio Pagani kent. De man staat erom gekend van kost wat kost de beste auto’s te creëren. Ze zijn er zo wonderwel in geslaagd om de Roadster lichter te maken dan zijn gesloten broertje. De Roadster weegt nu zo’n 1.280 kg. Verder is het koetswerk ook 52% stijver geworden dankzij het gebruik van carbotitanium.

Pagani Huayra Roadster

Ook de motor heeft een upgrade gekregen. Het betreft nog steeds de AMG 6,0 l V12 twinturbo, maar nu produceert die 775 pk en een koppel van 1.000 Nm. De Roadster krijgt ook twee verschillende dakjes. Het betreft een exemplaar uit carbon en een soft top voor eventuele noodgevallen.

Wil je een Huayra Roadster kopen? Dan moeten we je teleurstellen. De wagen is gelimiteerd tot 100 exemplaren en die zijn allemaal al uitverkocht. De prijs van € 2.280.000 lijkt dus eens niet zo overdreven …

Ook interessant
Het 9de Belgisch Porsche Center opent in Mechelen!