Bugatti Chiron

Autosalon Genève: Bugatti Chiron

Ook de Bugatti Chiron is aanwezig op het autosalon van Genève. De hypercar maakte hier eerder vorig jaar al zijn debuut, maar desalniettemin is de auto zeker een welgekomen verschijning voor het salon van dit jaar.

De Chiron heeft duidelijk een typische Bugatti-styling meegekregen. De wagen volgt dan ook de Veyron op die een goed decennium lang in productie was en talloze snelheidsrecords haalde. Een auto die dus moeilijk vervangbaar was voor Bugatti. Het merk heeft er dan ook alles aan gedaan om van de Chiron een topmodel te maken. En dat deden ze! Maar liefst 1.500 pk produceert dit monster. In combinatie met een koppel van 1.600 Nm spreken we over één van de snelste productieauto’s uit de geschiedenis.

De topsnelheid van de Chiron is door Bugatti zelf gelimiteerd tot 420 km/h voor de straatauto’s. De snelheidsmeter zelf echter loopt tot een duizelingwekkende 500 km/u! Uiteraard zullen bijlange niet alle Chirons hun topsnelheid ooit halen. Maar wat op z’n minst even spectaculair is zijn de tijden waarmee hij de 100 km/h, 200 km/h en 300 km/h haalt. De Chiron kan al aan 100 km/u zitten in 2,5 seconden! 200 km/u gebeurt in 6,5 seconden en al na 13,6 seconden rijdt de hypercar 300 km/h!

De Chiron haalt dit vermogen uit een 8.0l W16-motor met 4 turbo’s. Dit alles gekoppeld aan een 7-traps automaat met dubbele koppeling. De prijs voor dit beest? 2,4 miljoen euro, exclusief BTW.

Ook interessant
haspengouw tour 2014
Haspengouw Tour 2014