BMW 5 Touring

Autosalon Genève: BMW 5-Reeks Touring doet gooi naar ‘ultieme daily’

Op het autosalon van Brussel mochten we de nieuwe 5-Reeks al van dicht bekijken, de Touring kon dus niet lang op zich laten wachten! Geen spannend nieuw design, maar wel een herkenbare en moderne 5-Reeks.

Gewoonlijk kan je een nieuwe BMW boordevol nieuwe technologie steken en dat was dit keer niet anders. Net als bij de berline variant is de Touring optioneel uit te rusten met onder meer: adaptieve demping, achterwielsturing, tal van mogelijkheden met het infotainmentsysteem en smartphone-integratie. De optie CoPilot is eveneens beschikbaar en zorgt voor een semi-automatische piloot tot een snelheid van 210 km/u. Een kind van zijn tijd deze 5-Reeks Touring.

bmw 5-reeks touring

De koffer (misschien wel het belangrijkste gedeelte van de Touring) nam met 10 liter toe tegenover de vorige generatie. Nu kan er maar liefst 570 liter in de kofferruimte en 1700 liter met de achterbank neer. Enkel de Mercedes E-Klasse heeft nog meer plaats, namelijk 640 liter en 1.820 liter.

BMW 5 Touring

Dezelfde motoren van de Berline zijn ook verkrijgbaar in de 5-Reeks Touring. De 4-cilinder diesel met 190 pk wordt waarschijnlijk de meest populaire variant in België. De 530d zescilinder wordt standaard geleverd met een achttrapsautomaat en kan ook uitgerust worden met xDrive (= vierwielaandrijving).

BMW 5 Touring

De 530i-viercilinder met 252 pk en de 540i-zescilinder met 340 pk zullen we waarschijnlijk minder vaak zien op de Belgische wegen. Meer varianten volgen later dit jaar en stiekem hopen we dat BMW opnieuw een M-variant uitbrengt van de nieuwe 5-Reeks Touring!

Ook interessant
BMW Belux is op zoek naar jouw 3 Reeks!